Astragalus monspessulanus
Fabaceae Leguminosae
Autre noum : Cese-fèr.
Noms en français : Astragale de Montpellier, Esparcette bâtarde.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Astragalus monspessulanus & Rhus coriaria
Astragalus monspessulanus
Fabaceae Leguminosae
Autre noum : Cese-fèr.
Noms en français : Astragale de Montpellier, Esparcette bâtarde.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Port : Erbo Taio : 5 Ã 15 cm Fueio : coumpausado Tipe bioulougico : Emicriptoufite Cicle bioulougico : Planto renadivo
Gènre : Astragalus Famiho : Fabaceae Famiho classico : Leguminosae Ordre : Fabales
Coulour de la flour : Roso Petalo : irreguliero Ø (o loungour) flour : Pancaro entresigna Flourido : Printèms
Sòu : Ca Autour basso e auto : 0 Ã 2400 m Aparado : Noun
Liò : Colo - Garrigo - Roucaio Estànci : Termoumediterran à Subaupen Couroulougi : Pancaro entresigna Ref. sc. : Astragalus monspessulanus L., 1753
Rhus coriaria
Anacardiaceae
Àutri noum : Suma, Rous, Rodo, Fóuvi, Féugié.
Noms en français : Sumac des corroyeurs, Vinaigrier.
Descripcioun :Lou fà uvi es un aubret que trachis en coulounìo. Se recounèis l'estiéu à si fueio coumpausado (de 9 à 21 fuioun) e bourrihudo. Li fru, brun, rèston de tèms sus la planto. L'ivèr se recounèis peréu à si bourroun burèu.
Usanço :Li fueio èron proun emplegado, à passa tèms, pèr rusca li pèu. Li fru, un pau empouisounant fres, s'adoubon emé de vinaigre coume li tapeno. En óuriènt n'en fan uno poudro que sèr de sabourun. Li fru soun peréu un bon remèdi pèr ressara.
Port : Aubret Taio : 1 Ã 3 m Fueio : coumpausado Tipe bioulougico : Faneroufite Cicle bioulougico : Planto renadivo
Gènre : Rhus Famiho : Anacardiaceae
Coulour de la flour : Verdo Petalo : 5 Ø (o loungour) enflourejado : 5 à 15 cm Flourido : Printèms - Estiéu
Sòu : Ca Autour basso e auto : Pancaro entresigna Aparado : Noun Jun à avoust
Liò : Garrigo - Camin - Esboudèu Estànci : Termoumediterran à Coulinen Couroulougi : Estenoumediterrano Ref. sc. : Rhus coriaria L., 1753